top of page
IMG_7657.heic

Een-zijn

Yoga betekent letterlijk  "Verbinding maken",  "In evenwicht brengen" , en "eenheid". Deze oeroude en authentieke methode uit India helpt jou om verbinding met te maken met jezelf, met anderen en de wereld om ons heen. Het evenwicht vinden is tussen jouw Yin & Yang om jouw vrouwelijke en mannelijke energie in evenwicht te brengen. En door dit evenwicht kun je weer beter verbinding met het authentieke deel in jou, jouw essentie of ziel. De sessies zijn naast yoga en andere oosterse bewegingsvormen samengesteld uit technieken vanuit het sjamanisme en natuur religies , chakra healing/leer, ontspanningstherapie, ceremonies en (natuur) rituelen, elementen leer, massage, reiki, coaching e.d.

Verbinding en verdieping

Yoga  Sessies van Lifestyle Studio zijn bedoeld voor verbinding en verdieping met en in jezelf en met elkaar. De Yogalessen worden afgestemd op de natuur, seizoenen, elementen en de maan / zon / sterren.   Door je te verbinden met de natuur om je heen, verbind je je met jouw eigen natuur, jouw blauwdruk, jouw eigenheid. Zo binnen, zo buiten. 

maanstanden.jpg

Een Circle of kring vormen is een universele vorm van eenheid, gelijkwaardigheid en verbinding. In een Circle is de energie anders, je bent elkaar gelijke, je voelt je makkelijker gezien en gehoord. Samenzitten is een cirkel is de oudste vorm van menselijke sociale interactie. Natuurvolken gebruiken een cirkel nog steeds voor rituelen, ceremonies en het delen van verhalen.

 

Als mensen samenkomen in een cirkel, ontmoeten ze elkaar in gelijk-waardigheid. Omdat een cirkel geen begin en einde heeft, kan de energie die onderling ontstaat, oneindig blijven circuleren zolang de de cirkel gesloten blijft. Een cirkel werkt versterkend bij het neerzetten van een intentie, meditatie of het delen van gedachten en gevoelens. 

YOGA VORMEN

Maandag |  20.00 - 21.15 u 

Yin  Yoga + Soundhealing 

Yin Yoga en andere (bewegings)vormen, ademwerk, meditatie worden ingezet om stress los te laten en tot een diepe ontspanning te komen Je komt uit je " hoofd" en terug in je lijf. In het heden. Er zijn minder (negatieve ) gedachten en pieker momenten, er is ontlading van spanning zowel op mentaal als fysiek vlak. Je leert tools om dit in het dagelijks leven toe te passen zodat je je dan rustiger en meer ontspannen voelt. We sluiten af met een eindontspanning en soundhealing (o.a. klankschalen)

Maandag |  20.00 - 21.15 u ( 1 x per maand)

Volle Maand Meditatie ( Moon Circle)

1 x per maand is er een Volle Maan Mediatie.

Kijk voor de omschrijving en data hier 

Maandag |  20.00 - 21.15 u ( 1 x per maand)

Restorative Yoga & Reiki Touch - 

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’.  Deze yoga spreekt het zelfherstellende vermogen van je lichaam aan. Restorative yoga zorgt ervoor dat je niet over je grenzen heen gaat maar zowel fysiek als mentaal in balans blijft. De yoga houdingen worden onder-steund met props, dekens, bolsters, blokken, kus-sens etc zodat het hele lichaam tot rust kan komen. De houdingen worden wel tot 7-10 minuten vast-gehouden.  Uiteraard richten we ook ons ook op de ademhaling en mindfulness om gedachten te laten gaan. We eindigen met Reiki Touch waarbij je in de eindontspanning je Reiki ontvangt.

maandag 20.00 - 21.15 uur | 1 x per maand

Breath & Release ( Ademcirkel)

1 x per maand is er een Breath & Release Sessie ( Ademcirkel) 

Kijk voor de omschrijving en data hier 

 

maanster

Dinsdag | 18.30 tot 19.45 uur

 

Aroma Yin Yoga  & Sound Healing

Tijdens deze sessie ervaar je hoe een diepe ontspanning kan zijn voor lichaam en geest Een combinatie van Yin Yoga en Klankschalen ( en andere healing sounds)  kom je los van je denken, gevoelens en emoties. De balans wordt hersteld tussen lichaam en geest. Er komt meer ruimte (letterlijk in spieren en bindweefsel) en rust. Helend bij onrust, stress en spanning, slecht slapen, te veel piekeren en denken, vol hoofd, hoofdpijn, migraine en alle andere stress gerelateerde klachten.

Dinsdag | 20.00 - 21.15 uur  & Donderdag 18.30 - 19.45 uur

(Aroma) Yin Yoga

Deze Yoga sessie is voor verstilling, verdieping in jezelf en innerlijke rust. Deze diepe fysieke & mentale ontspanning bereiken we o.a. door Yin Yoga, Body Scan, Healing Hands (hoofdmassage / reiki). Er zijn weinig fysieke of mentale prikkels zodat het zenuwstelsel helemaal tot rust komt. Eenvoud & rust kenmerken deze Yin Yoga We verrijken deze sessie met diverse inspiratie kaarten om elke week een andere boodschap of focus te ontvangen.  

 

Donderdag | 20.00 tot 21.15 uur

 

Yin Yoga Nidra & Sound Healing

Tijdens deze sessie ervaar je hoe een diepe ontspanning kan zijn voor lichaam en geest Een combinatie van Yin Yoga, Yoga Nidra, Aroma, Adem & Klankschalen  kom je los van je denken, , gevoelens, emoties etc. We werken o.a. met positieve affirmaties tijdens de Yoga Nidra, samen met een reis door het lichaam ( geleide meditatie) kom je weer tot diepe rust.  De klankschalen en aroma's zorgen voor een extra ontspannend effect. Helend en helpend bij onrust, stress en spanning, slecht slapen, te veel piekeren en denken, vol hoofd, hoofdpijn, migraine en alle andere stress gerelateerde klachten.

IMG_7626_edited.jpg
EXTRA

Tijdens de Yoga XL lessen maak ik graag gebruik van extra's, en daar bedoel ik natuurlijke methoden mee die de lessen verrijken. Ik maak graag gebruik van natuurlijke aroma's en essentieel olien om de ontspanning te vergroten, ook door middel van Aroma Touch (massage). 

Van klankschalen en andere helende sounds maak ik graag gebruik omdat yogi's veel sneller hun gedachten kunnen loslaten. Wat weer fijn is tijdens een eind ontspanning. 

Ook gebruik ik Reiki tijdens mijn lessen en Cacao Ceremonies die ook weer bijdragen aan meer rust, ontspanning en balans.

Online Yoga Lessen

In de Online Community van Lifestyle Studio staan meer dan 200 Yoga Video Lessen voor je klaar ;

dit zijn de Yoga vormen : 

Flow Yoga - Yogalates - Yogalates XL - Slow Yoga - Yin Yoga - Yoga Nidra - Pilates - Meditatie - Ademhaling

Bij een Premium Membership krijg je gratis en onbeperkt toegang tot deze Yoga Video bibliotheek 

Buiten (Yoga) lessen

Tijdens de lente en de zomermaanden zijn verschillende mogelijkheden om buiten genieten van Sup Yoga in de Biesbosch, Zomer Yoga en Pilates lessen. 

Ook zijn er Yoga Day Retreats aan zee ( omg. Oostvoorne) met Yoga, Cacao & Vuur Ceremonie 

Buiten Lessen in het Wantijpark

- Op woensdag avond om 19.30 uur - Easy Zomer Yoga 

- Op vrijdag ochtend om 9.00 uur - Pilates Bar

Lessen starten vanaf 1 mei 2024

Sup Yoga Adventure in de Biesbosch 

In de zomermaanden gaan we erop uit op de Sup de Dordtse Biesbosch in . Een heerlijke tocht met Yoga op het Supboard in de stilte van deze Dordtse jungle. 

Vanaf einde lente starten de Adventures

IMG_8392_edited.jpg

Prana-vrtti-nirodhah
Adem verstilt de beweging van de geest

bottom of page