93afd9ef-8ba6-4e74-ac95-56fa99ed1da1.jpg

YOGA LESSEN

Een-zijn

Yoga betekent letterlijk  "Verbinding maken",  "In evenwicht brengen" , en "eenheid". Deze oeroude en authentieke methode uit India helpt jou om verbinding met te maken met jezelf, met anderen en de wereld om ons heen. Het evenwicht vinden is tussen jouw Yin & Yang om jouw vrouwelijke en mannelijke energie in evenwicht te brengen. En door dit evenwicht kun je weer beter verbinding met het authentieke deel in jou, jouw essentie of ziel. De sessies zijn naast yoga en andere oosterse bewegingsvormen samengesteld uit technieken vanuit het sjamanisme en natuur religies , chakra healing/leer, ontspanningstherapie, ceremonies en (natuur) rituelen, elementen leer, massage, reiki, coaching e.d.

Verbinding en verdieping

Yoga  Sessies van Lifestyle Studio zijn bedoeld voor verbinding en verdieping met en in jezelf en met elkaar. De Yogalessen worden afgestemd op de natuur, seizoenen, elementen en de maan / zon / sterren.   Door je te verbinden met de natuur om je heen, verbind je je met jouw eigen natuur, jouw blauwdruk, jouw eigenheid. Zo binnen, zo buiten. 

maanstanden.jpg

Een Circle of kring vormen is een universele vorm van eenheid, gelijkwaardigheid en verbinding. In een Circle is de energie anders, je bent elkaar gelijke, je voelt je makkelijker gezien en gehoord. Samenzitten is een cirkel is de oudste vorm van menselijke sociale interactie. Natuurvolken gebruiken een cirkel nog steeds voor rituelen, ceremonies en het delen van verhalen.

 

Als mensen samenkomen in een cirkel, ontmoeten ze elkaar in gelijk-waardigheid. Omdat een cirkel geen begin en einde heeft, kan de energie die onderling ontstaat, oneindig blijven circuleren zolang de de cirkel gesloten blijft. Een cirkel werkt versterkend bij het neerzetten van een intentie, meditatie of het delen van gedachten en gevoelens. 

YOGA VORMEN

Maandag |  18.30 - 19.45 u 

Hatha Yin (Mindful)  Yoga + Soundhealing 

Mindfulness zorgt ervoor dat je weer in het hier en nu komt.  Hatha en Yin Yoga en andere (bewegings)vormen, ademwerk, meditatie worden ingezet om stress los te laten en tot een diepe ontspanning te komen Je komt uit je " hoofd" en terug in je lijf. In het heden. Er zijn minder (negatieve ) gedachten en pieker momenten, er is ontlading van spanning zowel op mentaal als fysiek vlak. Je leert tools om dit in het dagelijks leven toe te passen zodat je je dan rustiger en meer ontspannen voelt. We sluiten af met een eindontspanning en soundhealing (o.a. klankschalen)

Maandag |  20.00 - 21.15 u 

Hatha Yoga  

Hatha Yoga (Zon en Maan Yoga) is een klassieke yoga sessie waarbij de houdingen en stretches worden gedaan om stress los te laten. Je brengt je energie weer in evenwicht door dynamische houdingen en ontspanningsstretches.

 

Tijdens Savasanah komt je lichaam tot rust. Daarna  beoefenen we Pranayama gevolgd door Meditatie (zittend). 

Dinsdag | 20.00 - 21.15 u  

Yin Yoga

Deze Yoga sessie is voor verstilling, verdieping in jezelf en innerlijke rust. Deze diepe fysieke & mentale ontspanning bereiken we o.a. door Yin Yoga, Stilte Meditatie & Ademwerk, Healing Hands (hoofdmassage / reiki). Er zijn weinig fysieke of mentale prikkels zodat het zenuwstelsel helemaal tot rust komt. Eenvoud & rust kenmerken deze Yin Yoga We verrijken deze sessie met diverse inspiratie kaarten om elke maand een andere boodschap of focus te ontvangen.  

Donderdag | 19.30 tot 20.45 uur

 

Yin Yoga Nidra + Sound Healing

Tijdens deze sessie ervaar je hoe een diepe ontspanning kan zijn voor lichaam en geest Een combinatie van Yin Yoga, Yoga Nidra, Adem & Klankschalen  kom je los van je denken, , gevoelens, emoties, conditioneringen, verhalen en overtuigingen die je hebt over jezelf. En merk je dat je veel bent dan dat. Goed bij onrust, stress en spanning, slecht slapen, te veel piekeren en denken, vol hoofd, hoofdpijn, migraine en alle stress gerelateerde klachten.

maanster
Vrouw die in het veld
ZOMER YOGA

Tijdens de Zomermaanden (van mei t/m augustus) is er Zomer Yoga in het Wantijpark. Op een avond en een ochtend kun je meedoen met een heerlijke Hatha Yoga les in de buitenlucht. 

Ps de les gaat niet door bij regen / onweer. Er is een zomerstop van 2 weken.

 

Je kunt deze les boeken met een Zomer Yoga les of kaart, Rittenkaart of Membership. De lessen zijn onbeperkt en gratis te volgend als je een Membership hebt en betaalt in 1 termijn. 

Online Yoga Lessen

In de Online Community van Lifestyle Studio staan meer dan 200 Yoga Video Lessen voor je klaar ;

dit zijn de Yoga vormen : 

Flow Yoga - Yogalates - Yogalates XL - Slow Yoga - Yin Yoga - Yoga Nidra - Pilates - Meditatie - Ademhaling

Bij een Premium Membership krijg je gratis en onbeperkt toegang tot deze Yoga Video bibliotheek 

Hatha versus Yin 

Wat is nu de verschil tussen Hatha Yoga en Yin Yoga. Ik leg het hieronder even uit:

Hatha Yoga

- Letterlijke betekenis Zon - Maan 

- In evenwicht brengen Yang en Yin ener-gie (Ida en Pingala nadi)

- Hatha Yoga richt zich op de fysieke, emotio-nele, mentale en spirituele aspecten van ons 
bestaan. 

- Tijdens de les beoefen je een reeks van zitten-de, liggende, staande asana's, ademhaling &

meditatie

- Houdingen worden max 1-2 minuten "vast"
gehouden

Yin Yoga

- Grondlegger is Paul Grilley US in de jaren '70

- Gericht op ontspanning voor drukke westerse mens

- Houdingen worden langer vastgehouden, 3 tot 5 minuten

- Gericht op ontspanning en doorbloeding van het bindweefsel en spieren

- Er worden alleen Yin (liggend of zittend) houdingen beoefend, geen yang houdingen.

Prana-vrtti-nirodhah
Adem verstilt de beweging van de geest