top of page
Zonsondergang over de bergen

NATUUR COACHING

Werken met de natuur als spiegel

Werken met en in samenwerking met de natuur en haar elementen geeft en weerspiegelt alles wat er in ons leeft. Het is een spiegel van ons innerlijk en laat ons tegelijker tijd voelen en ervaren wie we werkelijk zijn. Niet alleen ons hoofd met zijn gedachten, overtuigingen en beelden van hoe de wereld en wijzelf eruit "zien". Maar volledig, authentiek, multidimensionaal ( waarnemingen voorbij de zintuigen) met alles wat daarbij hoort. Zodat er weer een natuurlijke beweging gaat ontstaan, vanuit gevoel en intuitie i.p.v. beredeneert, gepland en bestuurt vanuit onze mind. 

De natuurcoaching zoals ik hem beoefen, kan bestaan uit de volgende methoden, geïnspireerd op Natuur Coaching, Mindful en Wandelcoaching en vanuit het Sjamanisme en Elementenleer. Ze worden hieronder uitgelegd en wat het voor je zou kunnen betekenden. 

Natuur Coaching

Natuur Coaching en Opstellingen geeft zicht en inzicht in jouw positie en patronen, oude vergeten gevoelens en emoties kunnen worden herbeleeft zodat er ruimte komt voor nieuwe en voedende posities waarbij jij op je plek staat en jouw ruimte in neemt. Het voordeel van natuur coaching is dat mentale weerstanden en blokkades weinig tot geen rol meer spelen als je eenmaal in het "werkveld" of opstelling staat.

 

Om daar te komen starten we met een korte bespreking van jouw vraag, buigen we dit om naar een positieve intentie, doe we eerst (wandelend) een aantal mindfullness oefeningen om "uit je hoofd te komen" en geaard te raken in het lichaam. Aansluitend starten we de opstelling waarbij de natuur onze hulpbron is. Doordat de natuur ongedwongen en vrij werkt, kom je snel in een ontspannen en natuurlijk staat. Op deze manier kun je snel tot de essentie komen van jouw vraag en kunnen we op spelender wijze het antwoord uitnodigen om zichtbaar en voelbaar te worden. 

Natuur Coaching werkt diepgaand en veranderingen worden voelbaar zodat je realiteit veranderd en je anders kunt gaan ervaren en beleven. Het is nodig om openstaan voor deze intuïtieve manier van werken.  

Koffie in Nature

Mindful & Wandel Coaching

Een andere manier om de natuur in te zetten is Mindful & Wandel Coaching.

De natuur brengt ons rust en het ritme en de elemen-ten van de natuur geeft ons aarding, ontspanning en zorgt voor een ' leeg hoofd' . Dus minder denken en meer er-varen door onze zintuigen te gebruiken. 

Tijdens de coachingssessie gaan we op pad in de natuur. Er worden mindful en adem oefeningen ingezet om te ontspannen en het denken, piekeren en malen te verminderen. Zoals je weer goed met beide benen op de grond en in je lichaam komt, je weer kunt voelen wat er gaande is in je lichaam. Ook kom je dan in het hier en nu terecht, in het moment, de plek waar alles gebeurd ! NU dus 

Bij Spanningsklachten is natuurcoaching effectief

Terwijl we al wandelend het pad vervolgen, halen we het / jouw thema erbij en zetten we hiervoor nog een aantal technieken in om gerichter " te werken " naar een oplossing of methode om b.v. jouw klachten te verminderen;

 

Dit zou b.v. het volgende kunnen zijn :

- Ontspanningsoefeningen

- Ademhalinghalings oefeningen

- Aandachts oefeningen

- Meditatie & Mindfulness oefeningen

Omdat de natuur weinig prikkels kent kom je opgeladen en rustig uit deze sessie. 

Natuur Rituelen

Natuur Rituelen zijn persoonlijke rituelen die op jou worden afgestemd. Een persoonlijk ritueel is te vergelijken met een overgangsrite of over-gangsfase; je sluit iets af en opent iets nieuws, je gaat een drempel over of deur door… Dit kan allerlei vormen aannemen en is geheel afhankelijk van degene die een Ritueel wilt uitvoeren en waarvoor. 

Ik help je om samen een persoonlijk en krachtig ritueel neer te zetten. Jij geeft aan waarom je een ritueel wilt uitvoeren, en ik zorg ervoor dat het een persoonlijk ritueel wordt met een mooi verloop en de juiste richting.

Er is nog veel meer mogelijk, ik overleg graag met jou over jouw intentie en bedoeling. 

De Natuur Rituelen vinden plaats in de natuur ; enkele rituelen zijn ook geschikt om binnen in de studio te doen

Enkele voorbeelden van een Natuur Ritueel zijn :

- Nieuwe Maan Ritueel : intenties, wensen en verlangens neerzetten voor een volgende, nieuwe periode. 

- Rite of the Womb  in contact met jouw oerkracht, je vrouwelijke kracht. Helpt om oude pijn en angsten los te laten en verbetert het zelf- vertrouwen ( meer info )

- Vuur Ritueel : loslaten van oude energie, gebeurtenis, situatie, relatie en alles wat je niet meer dient. 

- Elementen Ritueel : innerlijke rust in jezelf vinden door de elementen Vuur, Water, Aarde, Lucht en Ether te balanceren.

- Cacao Ceremonie : open je hart voor (zelf) liefde en compassie en laat verdriet en zwaarte los

( meer info )

Dit zijn enkele voorbeelden, vraag naar meer voorbeelden bij het informatie gesprek. 

Rivierstenen

Coachen op de SUP

In het National Park De Biesbosch te Dordrecht kun je ook terecht voor een coachingssessie op de SUP, een breed board om op te Suppen ( Standup Paddeling). We gaan te water de prachtige natuur van de Biesbosch in.

 

We verbinden ons met het element Water, en gaan op zoek naar stabiliteit en evenwicht. Maar ook naar avontuur, buiten de gebaande paden, veiligheid en out of the comfort zone. 

De stilte van de natuur en op het water zijn heeft op zicht al een helende kracht. Je gaat mee met de flow van het water. Je laat de controle los en komt meer in een staat van overgave.

Mogelijke thema's die horen bij deze vorm van coaching :

- Vertrouwen in jezelf versterken (ook als de
   ondergrond niet stabiel lijkt of is 

- In balans komen of balans versterken in jezelf

- Controle loslaten en naar overgave gaan

- Op avontuur gaan, spelen, ontdekken, genieten

- Meer innerlijke rust creëren, mindful in de natuur

- Uit je comfort zone stappen

- In contact komen met de natuur om je heen en in jezelf 

- In de flow komen, jouw water element versterken

 

Deze sessie heeft een toeslag van € 12,50 voor het huren van een board. Duur sessie : 1,5 uur

bottom of page